Csépányi László, pincészetét 2020-ban alapította meg. László a közgazdász pálya után és mellet a szőlészet és borkészítés felé fordult édesapja hatására, aki több, mint 30 éve készíti borait.
Jelenleg egy közel 1,5 hektáros ültetvényen gazdálkodnak Egerben az Eged hegy lábánál, a különleges fekvésű Czigléd-dűlőben, két fehér és két vörös fajtával: Chardonnay, Rizlingszilváni, illetve Cabernet Sauvignon és Blauburger. Meggyőződésük, hogy a szőlőtermés a bor minőségének az alapja. A szőlészeti munkákat a metszéstől a szüretig saját maguk, kézi munkaerőre alapozva végzik.
Céljuk, hogy karakteres, egyedi, a termőhelyre jellemző borok kerüljenek ki a pincészetükből, és boraikat a legjobb egri borok között tartsák számon.
Legfőbb hitvallásuk, hogy olyan természetes borokat készítsenek, amelyek előállítása során a hagyományos, tradicionális technikák ötvözik a modern kor biztosította technológiákat, ezáltal fiatalosak, lendületesek mégis értékállók.
A közös munkát hamarosan elkezdjük, és minden bizonnyal hírt is adunk majd az eredményéről.
![offset_3](https://varganyomda.hu/wp-content/uploads/2021/01/mediaba_2.jpg)
![offset_3](https://varganyomda.hu/wp-content/uploads/2021/01/mediaba_4.jpg)