Harmadik nyertes pályázónk- Gervai János Pincészete

Harmadik nyertes pályázónk- Gervai János Pincészete

Varga Nyomda

Gervai János első generációs borászként vágott bele birtok építésébe. Szőlői az Etyeki Öreghegy és Szent Orbán dűlőkben kb. 2 hektár területen, pincéje és feldolgozó üzeme Budajenőn, a szülőfalujában találhatóak.

Az elmúlt két évjárat óta már feleségével Dórával közös céljuk egy igazi családi pincészet kialakítása és olyan egyedi borok létrehozása, amelyeken keresztül megmutathatják a borvidék értékeit, terroir-ját. Meggyőződésük, hogy lehet egyszerre tartalmas és mégis könnyeden elegáns borokat is készíteni ezen a területen.

Talán mondhatjuk, hogy János rendhagyó módon kezdett a birtok építésébe. A családban korábban senkinek nem volt szőlője és saját bora sem. Munkája során a vendéglátásban találkozott először a minőségi magyar borokkal, ami onnantól kezdve, meghatározta az életét. A szőlő és bor egy olyan életforma és hivatás, amit nemzedékeken átívelő tanulás jellemez, melynek első lépését kívánja megtenni ezzel a kis családi birtokkal. Hitvallásaként bízik abban, hogy a decemberben születendő első gyermeküknek tud majd egy olyan értékrendet, életformát és vállalkozást is örökül hagyni, amit szívvel-lélekkel tovább tud és akar is vinni a következő generáció.

A közös munkát elkezdtük. Az új, alapjaitól megtervezett címke sorozat első példányai már elkészültek, és reméljük méltók lesznek János pincészetének nívós tételeihez. A további tételekről is természetesen hírt adunk.

offset_4 offset_3

offset_4 offset_3