Palik Gergő 2018-ban alapította meg pincészetüket, melynek neve Palik Pincészet lett a családi gazdálkodásuk után. Karácsondon, a Mátrai borvidéken gazdálkodnak 6 ha szőlőterületen. Gergő a szőlész borász technikum után, most szőlész-borász mérnöki tanulmányait végzi a gazdaság igazgatása mellett.
Területükön több fajta szőlőt is termesztenek, melyek közül az Irsai Olivér fajtájuk a legkiválóbb. Emellett ugyanakkor megtalálható még szőlőikben a Rizlingszilváni, a Sauvignon blanc, a Szürkebarát, a Rajnai rizling, a Pinot noir, valamint a Kékfrankos is. Főként könnyedebb, friss, reduktív borokat készítenek, de testesebb fehér illetve vörös borok is találhatók a pincészet tételei között.
A közös címke gyártási munkát Gergőékkel is elkezdtük, az érdekességekről és az egyedivé varázsolt Palik palackokról mihamarabb hírt adunk!

