Új palack az Egri Borvidéken

Új palack az Egri Borvidéken

Varga Nyomda

Az idei évben az Egri Borműhely tagjai megálmodták az Egri Borvidék ikonikus palackját, amiből megszületett az Eger palack. Formáját egy ősi bikavéres üveg ihlette, amelyből már csak egy-egy emlék található meg néhány pince mélyén.

A palackok a modern kori normáknak megfelelően kerültek kialakításra, színben, formában és fenntarthatóságban is frissült a múltbéli minta, emellett minden palack megkapta az 1552 Eger feliratot.

A palackok megkülönböztetésre is szolgálnak, ugyanis csak a helyi borbíráló bizottság által vakon lekóstolt, magas minőségű borok kerülhetnek beléjük. A kezdeményezés bármely helyi pincészet számára nyitott.

A Tóth Ferenc Pincészet az első pincék között volt, akik megtöltötték Eger palackjaikat. A 2017-es évjárat superior kategóriájú Bikavérének és a 2018-as évjárat superior Csillagának szánták ezt a szerepet, amihez a megújult címke tervezése magától értetődő volt.

A Color and Code tervező iroda nem is álmodhatott volna meg méltóbb kezdetet a palacknak, mint Gárdonyi Géza Egri Csillagának első néhány sorának megjelenítését. A palack és a megtervezett címke a legkiválóbb nyomdai technológiát és legjobb minőségű papírfajtát igényelte, ami víznek és jeges, nedves környezetnek is ellenáll.

Az Egri Csillag ezüst fóliája és dombor szitalakkozott felirata, az Egri Bikavér speciális ezüst festéke különleges, elegáns, csillogó hatást kölcsönzött a boroknak, az ICE White papír pedig elsőrendű alapanyaga lett a címkének.

EGER PALACK – TÓTH FERENC PINCÉSZET

offset_4 offset_3