Hetedik nyertes pályázónk a Tomcsányi Családi Birtok

Hetedik nyertes pályázónk a Tomcsányi Családi Birtok

Tomcsanyi.09_mediaba_kiemelt

A Tomcsányi Családi Birtok, egy kis pincészet Somlószőlősön, a Somló hegyen. Tomcsányi Árpád és felesége Nóra, 2,5 ha területen gazdálkodnak gyönyörű birtokukon. Évente 4000-6000 palack bort állítanak elő, amelyek éttermekben és borbárokban kerülnek értékesítésre itthon és külföldön egyaránt. A 2020-as szürettől pedig már hivatalosan organikus minősítéssel ellátott borokat értékesítenek.

A permetezésnél kén és réz mellett csupán narancsolajat és különböző teákat használnak, és nagyon fontosnak tartják az időszakos munkák pontos összehangolását a természet ritmusával. Az évjáratokat lehetőségnek tekintik, hogy megismerhessenek valami újat a világból, ezért nem használnak az erjedéshez sem semmit, ami a természetes folyamatokat megváltoztatná.

Mottójuk pincészetük arculatának megalkotásáról: “A címke gondolatot ébreszt, felkelti a figyelmet, és ha már a bort is megkóstolták akkor újabb jelentésréteget nyújt a fogyasztónak. Nekünk nagyon fontos, hogy letisztult de erős érzelmeket indítson el az arculatunk, hiszen a mindennapi munkánk a szőlőben ebben sűrűsödik össze.”

offset_4 offset_3

offset_4 offset_3

Agro Presztízs | Fotó: ifj. Nagy György