Folyamatos az arculatfrissítés a Nagygombos Pincénél

Folyamatos az arculatfrissítés a Nagygombos Pincénél

Varga Nyomda

A Nagygombos borok címkéit kezdetektől a Varga Nyomda készíti, Barta Annát, a pincészet borászát kértük, meséljen magukról, boraikról és arculatuk megújításáról.

„A Nagygombos birtokon, közel 90 Ha területen gazdálkodunk változatos szőlőfajtákkal. 90%-ban rozé bor készül, de vörös- és illatos fehérboraink is vannak.
Míg én nagyon kísérletező és újító vagyok, mellettem áll birtokigazgató kollégám, aki realitásával segít az arany középút megtalálásában.
Évente körülbelül 60.000 palack borunk készül, ebből van egy kisebb tétel -pár száz palack, ami a saját nevem alatt fut, melyek bonyolultabb, kísérletező tételek, komplikáltabb technológiával, mint a hagyományos borok.

A Nagygombos borokat sok éven át a klasszikus stílus jellemezte, természetesen a címkéken megjelenő gombokkal, amik Ipacs Géza tervei alapján készültek. Először hagyományos nyomda technológiákkal dolgoztunk, a gomblyukak kihangsúlyozásával. Ezek eleinte technikás megoldásra késztették a nyomda munkatársait, a gomblyukak kistancolásakor kreatívan el kellett távolítani a kis „pöttyöket”, majd az új nyomdagép érkezésével, lézeres vágással egyszerűen kistancoltuk.

A következő mérföldkő a designban 2018-tól indult, amikor elengedtük tradicionális gombjainkat és egy Laki Eszter vezette tervező csapat segítségével váltottunk egy nőiesebb vonalra.

Az arculatfrissítés folyamatos a borászatnál. Hiszek abban, hogy a bor külseje éppoly fontos, mint az, ami kibontás után a palackban vár. A nyomdával folyamatos a kommunikáció, a gépindulásra és színbeállításra rendszerint a címketervezővel érkezünk, mert az a tapasztalatunk, hogy ilyenkor még sokat finomodhat a végső összhatás.
A Varga nyomda új, digitális nyomdatechnológiája kedvez majd a nagyobb mennyiségek mellett, a csupán párszáz címkét igénylő tételek gyártásának is.”

offset_4 offset_3

offset_4 offset_3