2020a

kedvezményezett neve: Varga Nyomda Nyomdaipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

projekt címe: Technológiai fejlesztés a Varga Nyomda Kft-nél

szerződött támogatás összege: 49 936 174 Ft

támogatás mértéke: 30 %

projekt befejezési dátuma: 2019.02.20.

projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00073

A projekt keretében beszerzésre került egy Cartes GT364HSHL tekercses címkefeldolgozó berendezés, amely a kis és közepes példányszámú címkék dombor- és melegfólia-nyomott címkék drága szerszám költségek nélküli előállítására alkalmas. A berendezés dombornyomás és kombinált UV szita egységekkel is rendelkezik.

Az egy menetben történő többféle felületkezelés által a termelés gyorsabb, hatékonyabb, a költségek csökkentése mellett.

A fejlesztés keretében beszerzett Miyakoshi MLP 16-C aranyozó egység a már meglévő komplex és hatékony nyomógépünkhöz kapcsolható, a berendezéssel kompatibilis aranyozó egység, mely nagymértékben gyorsabbá és pontosabbá teszi az igényes címkék gyártását.

A korszerű CRON-UVP 2648H CtpC berendezés megvásárlásának köszönhetően lemezkészítési kapacitásunk jelentősen megnőtt. Mindemellett a berendezés és a technológia környezetbarát és energiatakarékos. A lemezeknek magas a futásteljesítményük és a folyamatstabilitásuk, a hagyományos vegyszeres hívású lemezekkel ellentétben, itt nincs előhívó vegyszer, a lemezkészítés során veszélyes hulladék nem keletkezik. A lemezek öblítéséhez felhasznált víz mennyisége is jelentősen csökkent.