Első nyertes pályázónk, a Grand Vin de Barnag

Első nyertes pályázónk, a Grand Vin de Barnag

Varga Nyomda

A 2020-as Fiatal Borász Pályázatunkra eddig megannyi értékes és izgalmas jelentkezés érkezett, sorra szeretnénk bemutatni a nyerteseket.
Elsőként, a Grand Vin de Barnagot, akik egy organikusan növekvő borászat, amely natúrborokat készít a Balaton-felvidéken.

Barnag egy eldugott kis falu a Pécselyi-medencében, Balatonszőlős és Nagyvázsony között. Innen indult 2017-ben a kis pincészet 1 Ha területen, ami eleinte hobbinak tűnt csupán, de mára már egyre népszerűbb boros berkekben, vendéglátó helyeken és ismerik már nevüket a tengerentúlon is.
A sztori egy hordónyi, barátok által közösen készített borral kezdődött 3 éve, majd 2020-ban még mindig csak néhány hordó készül, de azt már nem csak a barátok isszák meg, szeretnék ha már egyre szélesebb körben kóstolhatnák boraikat.

Mi a “Natúrbor” röviden ?

  • Organikus szőlőtermesztés
  • Mesterséges adalékanyagok mellőzése a borkészítés során
  • Nincs szűrés / derítés
  • Kevés vagy nulla a hozzáadott kén

Mottójuk:
“Jól iható, izgalmas és meglepő borokat készítünk, melyek elrugaszkodnak a megszokottól, a kísérletezést és fenntarthatóságot helyezve a középpontba.”
Szilágyi Bence – Alapító
és
Koncz Lili – Partner

Mi a Varga Nyomdánál, izgatottan várjuk ezt a különleges, közös projektet amiben a legjobb szakmai tudásunkkal és tapasztalatainkkal fogjuk támogatni a fiatalokat. Minden bizonnyal egy igazán hozzájuk illő, természetközeli címkesorozat készül majd, amiről feltétlenül hírt fogunk adni.

 

offset_4 offset_3

offset_4 offset_3