Digitális technológiával készülnek a Bolyki Pincészet új címke sorozatai

Digitális technológiával készülnek a Bolyki Pincészet új címke sorozatai

Varga Nyomda

Horváth Máté ügyvezetővel beszélgettünk a közös munkáról.

A Bolyki borok címkéit régóta a Varga Nyomda készíti, te mióta veszel részt a címkegyártási folyamatokban?
Jani, már szinte a kezdetektől együtt dolgozik a nyomdával, én kicsit több, mint két éve kaptam Tőle megbízást a borászat vezetésére. Ekkortól folytam bele az üzem igazgatásába, az ezekkel járó munkafolyamatokba, köztük a címkézésbe is.
A címkék, a weboldal, a szőlőbirtok arculat, desing és grafikai munkáit Ipacs Géza és stúdiója végzi, velük egyeztetve alakulnak a címkegyártási lépések, nyomdai gépindulások.

Mik a tapasztalataid az új, digitális nyomdagéppel?
Most fogjuk először megtapasztalni az előnyeit, várjuk az első, digitális nyomdatechnikával gyártott címkesorozatunkat, de már az új Egri Csillagra is digitális nyomat került. Már a próbanyomatról is leugrott a felbontásbeli különbség, még laikus szemnek is.
Az elmúlt két évben pincészetünk különleges látványvilágát egyedi, kézzel rajzolt állat és figura minták keltik életre, bízom benne, egyre nagyobb népszerűséggel.
A digitális gépnek köszönhetően címkéinken most már tényleg azt láthatjuk, amit a grafikus elképzelt. A technológia által olyan felbontással dolgoznak, hogy gyakorlatilag kivehetőek az állatok szőrszálai a nyomatokon. Látvány szempontjából hatalmas előrelépés, ezt más gépekkel eddig nem tudtuk elérni.
Mindemellett gazdasági szempontokat figyelembe véve is pozitív a változás, hiszen kisebb számú címketételeket is meg tudunk rendelni, rendeléseket van lehetőség összevonni, ezáltal kevesebb a selejt és a papírhulladék.

 

offset_4 offset_3

offset_4 offset_3