A Thummerer címkék

A Thummerer címkék

Varga Nyomda

Pulay Polett, Thummerer Vilmos unokája, a Thummerer Pincészet kereskedelmi és marketing vezetője mesélt a címke tervezési és gyártási folyamataik evolúciójáról.

A Varga Nyomdával már a kezdetektől, közel 20 éve dolgozunk együtt. A címke készítést a nagymamám menedzseli a tervezéstől a nyomdakész anyag leadásáig, de én magam is szeretek bevonódni kreatív ötletekkel. Újítások terén nem nagyon térünk el a tradicionális alap címke koncepciónktól, de a pezsgőknél és az Eger palackos boroknál már én is adtam újító ötleteket a tervezésben. Az új tervek megkezdése előtt mindig szétnézek a hazai piacon, hogy nehogy egy másik borral megegyező, vagy nagyon hasonló vonallal induljunk el. Gépindulásra legtöbbször nagymamámmal együtt járunk, de a sokéves munkakapcsolat révén, már kialakult egy olyan bizalmi viszony a nyomdával, hogy nem vagyunk ott minden címke sorozat gépindulásán, csupán akkor, ha valamit extrán pontosítani, vagy egyeztetni kell.

Az új nyomdatechnológiai fejlesztéseket mindig figyelemmel követjük, a digitális nyomtatás lesz a következő, amit ki fogunk próbálni a címkéken. A legújabb felületkezelési eljárásokat még nem alkalmaztuk, bár vannak nagyon szép lehetőségek, mint prégfóliázás és dombornyomás, stb,  de a címkéző gépünk nem alkalmas az ilyen nyomatok felhelyezésére. A papírválasztásban is a régi bevált technológiát használjuk, nagyon bevált papírminőség, szépek rajta a színek, tökéletesen működik a címkéző gépünkben, ahonnan éves szintem 500-600 ezer palack gördül le.

Legutóbb az Eger palackos Bikavérre terveztünk új címkét, itt már a design nem teljesen a klasszikus Thummerer lett, kissé más mint az eddigi vonal, és különlegesebb arculatot kapott. A fogyasztók visszajelzései alapján tetszik a közönségnek, mind a bor, mind pedig a palack. Örülünk, hogy sikerült azt az összhatást megalkotni, amit eredetileg szerettünk volna.

Szerintem egy szép boros címke bárkit el tud csábítani, még egy tudatos fogyasztót is, de mi hiszünk a tradicionális vonal használatában, csupán kisebb újításokkal, mert megbízhatóságot és minőséget sugall.

offset_4 offset_3

offset_4 offset_3

Fotók: Thummerer Pincészet