A lézervágás technológiája

A lézervágás technológiája

Varga Nyomda

Lézervágó egységünk állandó energiával és állandó vágási minőséggel dolgozik. Ez a technológia alkalmas bármilyen egyedi forma kivágására, stancolásra, perforálásra, bármilyen alakú címkén. Szinte korlátlan szabadságot ad a címke tervezésben.

A lézerrel történő kivágásnál, stancolásnál nagyon fontos előre megvizsgálni a címkézés körülményeit, mielőtt belekezdünk a tervezésbe:
papír legyen az alapanyag, papír hordozóval, műanyag címke vágására nem vagy csak korlátozottan alkalmas (grafikától függ)
– ha kis sorozatszámban gyártunk címkét és kézzel történik a címkézés, akkor szinte bármilyen forma kivágható, csak a tervezőn múlik
– abban az esetben, ha automata gép helyezi fel a címkét, akkor elengedhetetlen a sorozatgyártásra való alkalmasság, a felhasználhatóságnak megfelelő formastancolás. Esetenként próbát, tesztet kell készíteni, hogy megbizonyosodjunk a használhatóságról.

Összességében a lézervágással készült címkék esztétikailag különlegesebbek és minden esetben egyedivé teszik a palackot. Például egy rozé esetében nagyon szép látvány, amikor a címkén keresztül is érvényesül a bor színe és jellege.

offset_4 offset_3

offset_4 offset_3

Fotó: Busak Attila