20 éves a Varga Nyomda

20 éves a Varga Nyomda

Varga Nyomda

Idén 20 éves a Varga Nyomda. Történetünk ugyanakkor már a cégalapítás előtt jónéhány évvel elkezdődött.

Az alapító és vezető, Varga Zoltán már főiskolai éveinek nagy részét a grafikai stúdióban töltötte. Egy évre fel is függesztette tanulmányait és munkába állt az akkori Iparcikk Vállalat Dekorációs műhelyébe, segédtapétázóként. Itt kitanulta a reklámtáblák és a betűírás gyakorlati művészetét íróbottal, ecsettel, temperával. A főiskola elvégzése után visszavárták a műhelybe, ahol 2 év múlva, 26 évesen a vállalat kiváló dolgozója díjat is megkapta.

Az 1980-as évek elejétől családunk tagjai a vállalati munka mellett, már magánvállalkozóként is foglalkoztak reklámgrafikával és szita nyomtatással.

1991-ben megalapítottuk első nyomdaipari vállalkozásunkat, a V&V Print Kft-t. A termékek legyártásában mutatott minőség szájról-szájra terjedt, így a nyomda hamar nagy ismertségre és elismertségre tett szert a környékbeli borászatok körében.

Első ügyfelünk az „Egyetértés” Mg. Tsz. Ostoros volt, akinek címkék grafikai tervezésével és nyomtatásával indítottuk el tevékenységünket. Az akkori verpeléti VOSZK palackozóüzemében figyelt fel ezeknek a címkéknek kimagasló minőségére Varsányi Lajos igazgató, akinek megbízásából a néhány ezres címkenyomtatást hamar felváltották a havi egy-kétszázezres megrendelések.

A következő fordulópontot az Interconsult Kft. 750 ezres garnitúrájának egytételes megrendelése jelentette, melyet előtte soha nem gyakorlott munkatempóban gyártottunk le, 3 nap és 3 éjszaka alatt, egy színes nyomdagépen (napjainkban ez a folyamat némi túlzással 3 órát vesz igénybe, üzemünkben).

A megrendeléseknek köszönhetően, belvárosi nyomdaüzemünk néhány év alatt kinőtte magát, ami lehetővé tette, hogy 1999-ben területbővítésre és üzemfejlesztésre kerüljön sor.

Ettől az évtől működünk hivatalosan is Varga Nyomda Kft. néven és mintegy két hektár parkosított területen, közel 2500 m2-es üzemben folytatjuk azóta is munkánkat.

Ma a partnereink között említhetjük a Magyarországon működő legnagyobb forgalommal rendelkező, valamint a közeli és távolabbi régió kis- és közepes méretű borászatainak nagy részét. Nyomdánknak jelentős az export tevékenysége is.

Mint a legtöbb hazai borászatnál, a Varga Nyomdánál is folyamatban van a generációváltás. Zoltán lánya, Klaudia a pénzügyekkel foglalkozik, míg fia, Krisztián egy új vállalatirányítási rendszert vezetett be, melynek segítségével irányítja a termelést és összehangolja a különböző technológiai folyamatokat.

Büszkék vagyunk rá, hogy a jelenlegi címkeipar legkorszerűbb technikai eszközeivel, nincsen feladat, amit ne tudnánk végrehajtani egri üzemünkben.

Varga Nyomda